"Hayata Saril" bir sosyal sorumluluk projesi. Sokakta yasayan ve toplumda yok sayilan insanlarin hayata tekrar sarilmasi amaciyla kurulan dernek, müthis bir dayanisma örnegi ile bir ilki gerçeklestirdi ve Türkiye'nin ilk evsizler lokantasini hayata geçirdi: Hayata Saril Lokantasi! Gündüz saatlerinde yemek yiyerek destek verebileceginiz bu mekanda, aksamlari evsizlere ücretsiz yemek veriliyor. Sadece evsizleri degil, toplum içerisinde ötekilestirilmis tüm insanlari kucaklayan Hayata Saril Lokantasi, yeni bir hayata baslamak için yardima ve umuda ihtiyaci olanlara psikolojik destek ve is imkani sagliyor. Yani yemek yediginiz lokantanin çalisanlari, mesleki egitim verilerek istihdam edilmis eski evsizlerden ve ihtiyaç sahiplerinden olusuyor.
Sefkâtin, fedakârligin, cesaretin ve ayni zamanda bir kadinin ilham veren hayata sarilma hikâyesi...
Sefkat Der’in Cihangir’deki evsizler evinde yaptigi çorbayi, her gün diger gönüllülerle birlikte Taksim çevresindeki evsizlere dagitan Ayse Tükrükçü, pek çok program ve habere konu olmustu.
Tükrükçü gurbetçi bir ailenin çocugu olarak dünyaya geldi. 9 yasinda amcasinin tecavüzüne ugradi ancak kimseyi buna inandiramadi. "Hep ailemin içerisinde dislanan bir çocuk oldum" diye anlatiyor o dönemi. Siddet görerek büyüdü. Vücudunun 72 yerinde darp izine rastlaninca mahkeme yoluyla ailesinin yanindan alindi ve Berlin’deki bir yetistirme yurduna verildi. Bir yaz Türkiye’ye geldi ve kendisine ilk evlenme teklif eden kisiyle evlendi. 26 yasinda ikinci esi tarafindan geneleve satildi ve seks isçiligi yapmaya zorlandi. 2003 yilinda sokaklarda yasamaya basladi. Hastanelerin acil servislerine sigindi...
Tükrükçü zorlu yasam hikâyesi nedeniyle evsiz ve "öteki" olmanin ne demek oldugunu iyi biliyor. Yasam öyküsü kitaplara ve belgesellere konu oldu.
Ancak o hiç mücadeleyi birakmadi. Kadinlarin sesini duyurmaya çalisti. 2007’de bagimsiz milletvekili adayi dahi oldu. O simdi bir sivil toplu gönüllüsü.