Sen de kadin kooperatiflerin finansal okuryazarliklarinin gelistirilmesi konusunda gönüllü egitmen olmak istiyorsan 5 – 8 Mart 2020 tarihleri arasinda gerçeklestirilecek egitmen egitimine basvuru yapabilirsin.
Parami Yönetebiliyorum Projesi “Kadin Kooperatifleri için Finansal Okuryazarlik” Segmenti 5 – 8 Mart 2020 tarihlerinde düzenlenecek egitmen egitimi için 25 kisilik kontenjan bulunmaktadir. Egitim tüm Türkiye’den basvurulara açik olup, degerlendirmelerde cinsiyet dengesi, bölgesel dagilim, finansal okuryazarlik, finansal güvenlik ve finansal teknoloji konularina ilgi göz önünde bulundurulacaktir.
Sen de genç girisimcilerin finansal bilinçlenmesi konusunda gönüllü olmak istiyorsan hemen basvur.
Son Basvuru Tarihi: 23.02.2020
Egitim Içerigi
– Para Psikolojisi
– Para Karakteri
– Bütçe Planlama
– Finansal Öz güven
Kimler Egitmen Olabilir?
Sivil toplum kuruluslari, ögrenci kulüpleri, kadin çalismalari yürüten kamu kurumlari, gençlik çalismalarinda bulunan kurumlarda yer alan ve/veya gönüllü proje egitmeni olma motivasyonuna sahip 18 yas üzerindeki katilimcilarin egitmen egitimine basvurmasini bekliyoruz.
Egitmenlerin Sorumluluklari Nelerdir?
Gönüllü egitmenlerden proje ekibiyle is birligi içerisinde çalisarak aldiklari egitmen egitimi dogrultusunda yerel egitimler vermeleri ve bir yillik dönemde en az 200 kisiye ulasmalari ve egitimlerini raporlamalari beklenmektedir. Ayrica yasadigi ilde projenin egitim disi faaliyetlerinin yürütülmesi ve projenin savunuculugunu yapmasi beklenmektedir.
Egitmen Egitimi Detaylari Nelerdir?
Egitmen egitimini 5 – 8 Mart 2020 tarihleri arasinda gerçeklestirecegiz.
Katilimcilarinin konaklama, yeme içme ve ulasim masraflari katilimcilarin programa tam katilim saglamalari kosulunda tarafimizdan karsilanacaktir.
Egitimin gerçeklesecegi sehir bilgisi sadece basvurusu olumlu sonuçlanan katilimcilarla paylasilacaktir.
Proje Hakkinda
Gençlerin, saglikli bir finansal gelecek olusturabilmeleri konusunda bilinçlendirilerek, sürdürülebilir kalkinmaya katkida bulunmalarini hedefleyen “Parami Yönetebiliyorum” projesi, Türkiye’de ilk kez finansal bilinç alaninda kamu, özel sektör ve sivil toplumu bir araya getirdi. Proje Birlesmis Milletler Kalkinma Programi (UNDP), Habitat Dernegi, Visa Türkiye ve üye bankalarinin katilimiyla gelistirilerek, 2009 yilinin Aralik ayinda hayata geçirildi.
Türkiye’de ilk kez finansal okuryazarlik konusunda kamu, sivil toplum ve özel sektörün bir araya geldigi “Parami Yönetebiliyorum” projesi, Türkiye’de 15 yas üzerindeki kisiler için, kisisel mali kaynaklarini bütçelemelerine ve finans hizmetlerini dogru kullanmalarina destek olacak bir egitim olanagi sunmayi amaçlamaktadir.
Bütçeleme ve finansal yönetim üzerine gelistirilen egitim müfredati, genç egitmenler tarafindan toplam 81 ilde, akran egitimi modeli ile verilen egitimlerle yayginlastirilmaktadir..